Salvează natura

Protejează mediul Cauți soluții eficiente ?

Aici afli cum poți contribui și tu

Găsești sfaturile mai jos

Afla mai multe 0767.321.818

Informații
legale

Cum să reducem emisiile periculoase?

Aici găsiți articolul de lege complet.

Când este menţionat efectul de seră oamenii se gândesc de obicei la politicile de mediu ale guvernelor privind problemele ecologice mai mult sau mai puţin serioase şi măsurile macro implementate pentru reducerea emisiilor periculoase în atmosferă. Ceea ce uităm de obicei este că fiecare dintre noi, prin gesturi mici, putem ajuta la combaterea acestui fenomen prin acţiuni simple dar eficiente. Acestea încep cu un control mai strict al sistemelor de încălzire şi răcire, care sunt responsabile pentru o parte semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră.

1. Verificaţi eficienţa energetică a sistemului de încălzire.
Când centrala este mai veche de 6 ani, poate fi utilă înlocuirea acesteia cu un model mai nou şi eficient. Centralele moderne sunt proiectate pentru a asigura randamente foarte mari cu un consum redus de energie comparativ cu cele din trecut. Centralele în condensare Ariston, de exemplu, pot reduce consumul de energie cu până la 35% şi emisiile nocive cu până la 75% comparativ cu modelele tradiţionale.

2. Reglaţi termostatul.
ȘTrebuie să evităm menţinerea unei temperaturi constante în casă pe toată durata anului. Astfel, iarna setăm termostatul la un maxim de 20 °C, iar vara acesta nu trebuie setat sub 26 °C.

3. Încălzim (sau răcim) doar camerele folosite.
Când casa foloseste pentru încălzire o centrală termica proprie, poate fi o idee bună închiderea robinetelor radiatoarelor din camerele nefolosite. Similar, dacă plecăm de acasă pentru o perioadă mai lungă, este bine să închidem sistemul de încălzire, pentru a evita evacuarea de emisii de gaze nocive inutile către atmosferă.

4. Limitarea consumului apă caldă.
Atunci când este posibil, în loc de o baie vom face un duş, limitând astfel consumul de apă caldă, cu temperatura apei setată la 50 °C.

5. Asiguraţi izolaţia adecvată.
Pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţei şi reducerea emisiilor nocive este important să asigurăm prezenţa unei izolaţii eficiente, inclusiv ferestre cu geam izolator şi materiale izolante în pereţi şi sub acoperiş.

6. Etanşaţi găurile.
Oamenii cresc de obicei temperatura sistemului de încălzire deoarece curenţi reci pătrund pe lângă ferestre şi uşi. Ca urmare, o acţiune foarte utilă este etanşarea oricăror găuri, lucru ce va reduce pierderile de căldură din interior către exteriorul casei.

De ce să alegeți o centrală prin condensație cu eficiență energetică ridicată?

Aici găsiți articolul de lege complet.

La alegerea unei centrale , oamenii tind de obicei să subestimeze importanţa eficienţei energetice şi să se concentreze pe lucruri ca preţul, de exemplu, sau dimensiunile şi designul. Dar, eficienţa energetică este un aspect de care trebuie să se ţină cont cu atenţie, în special pentru investiţiile pe termen lung: Să aflăm de ce...

1. Aceasta garantează economii la facturi.
O centrală prin condensație cu eficienţă mare consumă mai puţină energie comparativ cu una tradiţională şi ca urmare uşurează recuperarea oricăror costuri suplimentare. Unele modele, pot asigura economii de energie de 70% sau mai mult comparativ cu un încălzitor de apă electric standard. Toate acestea datorită căldurii din aer, o sursă de energie naturală şi inepuizabilă.

2. Este un produs ecologic.
O centrală prin condensație cu eficienţă mare este soluţia ideală pentru persoanele care doresc să protejeze mediul (şi veniturile proprii) deoarece consumă mai puţină energie şi emite cantităţi mai mici de gaze poluante în atmosferă.

3. Funcţionează pentru mai mult timp şi necesită puţină întreţinere.
O centrală prin condensație cu eficienţă energetică mare rezistă de obicei mai mult ca unul tradiţional (15 ani, în medie, pentru un încălzitor de apă clasa A comparativ cu 8 ani pentru modelele din clasele B şi C). Este de asemenea important să ţineţi minte că acest tip de încălzitor de apă necesită mai puţină întreţinere (producţie robustă pentru garantarea eficienţei maxime). Toţi aceşti factori fac din încălzitoarele de apă cu eficienţă mare soluţia ideală pentru cei care doresc să îşi protejeze investiţia cât mai mult posibil.

Formular
Contact

TELCO GROUP SPA SA

www.telco.srl


Telefon Andreea :

Manager vănzări

0767.321.818