Sfaturi și recomandări

Tu cum economisești
iarna aceasta ?
Cauți soluții eficiente ?

Aici găsești toate informațiile necesare.

Găsești sfaturile mai jos

Afla mai multe 0767.321.818

Beneficii ale
Centralei prin condensatie

5 trucuri simple pentru a economisi la facturile de încălzire

Iarna este perioada din an în care cea mai mare parte din buget se risipeste pe facturile de gaz şi electricitate iar eonomiile par că ar scăpa de sub control. Totuşi, cu un minim de grijă şi câteva trucuri, reducerea disipării căldurii şi realizarea de economii pentru costurile de încălzire nu sunt chiar atât de dificile. În următoarele rânduri cu ajutorul specialiștilor noștrii,vă vom arăta cum să readuceți confortul în casa dumneavoastră şi să obţineți în acelaşi timp economii la facturi.

1. Reducerea deschiderii de sub uşa exterioară.
Pentru a evita risipirea căldurii în locuință aplecaţi-vă şi priviţi spaţiul între uşa exterioară şi pardoseală: dacă vedeţi lumină de afară înseamnă că deschiderea este prea mare, iar soluţia este destul de simplă: trebuie doar să strângeţi şuruburile balamalelor şi să reglaţi înălţimea uşii pentru reducerea deschiderii. O alternativă utilă poate fii și atașarea unei benzi de aluminiu la baza ușii de dimensiunea deschiderii.

2. Eliminarea tirajului prin dozele electrice.
Știai că dozele electrice ale casei sunt unul din principalele cauze ale tirajului? Acestea sunt conectate la goluri din perete ce asigură circularea aerului între diferitele camere din casă. Pentru eliminarea acestei probleme trebuie să îndepărtaţi placa frontală de pe doză şi să umpleţi spaţiile goale cu un material izolator.

3. Folosirea unor termostate programabile.
Termostatele programabile asigură economii considerabile setând temperatura termostatului la circa 15 grade pentru cel puţin 8 ore pe zi (noaptea sau când nu sunteți acasă). Modelele Wi-Fi precum CUBE S NET de la Ariston folosesc internetul pentru a determina temperatura exterioară pentru reglarea mai eficientă a încălzirii casnice.

4. Blocarea uşilor şi ferestrelor cu canat dublu.
Trebuie să blocăm uşile şi ferestrele cu canat dublu folosind bolţurile prevăzute: închiderea acestora cu cheia nu este suficientă. Atunci când nu sunt blocate inferior (şi în cazul uşilor şi superior) şi afară este vânt, acestea pot permite pătrunderea aerului rece din exterior, reducând astfel eficienţa sistemului de încălzire.

5. Pătrunderea soarelui în casă.
Lumina solară ajută la încălzirea casei chiar şi în lunile cele mai reci, aşa că de ce să nu profitaţi în timpul zile, menţinând obloanele deschise şi jaluzelele ridicate, în special pentru camerele orientate spre sud. Pentru maximizarea economiei de energie trebuie tăiate orice crengi de copac sau arbuşti care blochează traseul luminii spre ferestre.

Încălzire: tehnologia în condensare explicată în 5 paşi simpli

Să recunoaştem: deşi auzim din ce în ce mai multe despre tehnologia în condensare, încă nu ştim exact cum funcţionează şi mai mult care sunt beneficiile din perspectiva eficienţei şi economiei? Astfel, acest mic ghid este exact ce avem nevoie: cinci întrebări şi răspunsuri ce ne oferă o explicaţie simplă privind modul de funcţionare a centralelor în condensare şi de ce sunt alegerea corectă pentru un viitor sustenabil.

1. Care este diferenţa principală între o centrală tradiţională şi una în condensare?
Gazele arse de la centralele tradiţionale pierd vaporii de apă produşi de ardere, şi împreună cu ei şi căldura latentă produsă, către atmosferă. Această căldură ""pierdută"" este numită ""latentă"" deoarece nu poate fi folosită în mod normal, dar calculele arată că reprezintă circa 11% din energia generată prin ardere.
Pe de altă parte, centralele în condensare recuperează o parte din această căldură înainte de evacuarea gazelor arse şi reintroduce energia obţinută astfel în circuitul de încălzire.

2. De ce este tehnologia în condensare eficientă?
O centrală în condensare recuperează o anumită cantitate de căldură din gazele arse, căldură ce ar fi normal pierdută către atmosferă, şi o foloseşte pentru încălzirea apei din sistemul de încălzire. Aceasta înseamnă un consum mai mic comparativ cu o centrală tradiţională şi ca urmare o eficienţă sporită.

3. Cât de mult se poate economisi cu o centrală în condensare?
Conform datelor publicate de ENEA (National Agency for New Technologies, Energy and Sustainable Development), tehnologia în condensare permite economii de circa 20% la facturile de gaz comparativ cu centralele tradiţionale. Dar cu centralele în condensare clasa A de la Ariston putem economisii şi mai mult: Aici, de exemplu, putem calcula cât de mult economisim cu ALTEAS ONE de la Ariston.

4. Se poate înlocui o centrală tradiţională cu o centrală în condensare?
Centralele în condensare pot fi instalate în orice tip de locuinţă şi înlocuiesc centralele tradiţionale fără nici o problemă.

5. De ce centralele în condensare sunt mai eco-sustenabile comparativ cu cele tradiţionale?
Centralele în condensare sunt considerate un mod de încălzire eco-sustenabil deoarece garantează reduceri de până la 75% pentru emisiile de gaze nocive (CO2 şi NOx - oxizi de azot).

Încălzire şi eficienţă energetică - ADEVĂRAT sau FALS?

Toţi vrem să facem economii la facturile de încălzire şi suntem mai atenţi când este vorba de problemele privind eficienţa energetică. Dar suntem siguri că avem informaţii fiabile? Haideţi să aflăm împreună din acest mini-ghid - ADEVĂRAT sau FALS - despre unele din cele mai răspândite convingeri privind încălzirea: s-ar putea să apară nişte surprize majore!

Când creştem temperatura de pe termostat, casa se încălzeşte mai rapid - FALS.
Mulţi dintre noi sunt familiarizaţi cu situaţia revenirii acasă după o absenţă mai lungă pentru a găsi casa rece, ca urmare creştem temperatura pe termostat sperând să încălzim mai rapid casa. De fapt, sperăm degeaba, deoarece o temperatură mai mare nu va creşte viteza cu care este distribuită căldura. Este adevărat, cu cât setarea de temperatură este mai ridicată cu atât casa va fi mai caldă, dar timpul necesar va fi identic. Singurul mod de a accelera procesul de încălzire este îmbunătăţirea izolaţiei casei prin montarea de materiale izolatoare pentru acoperiş şi pereţi şi instalarea de ferestre izolatoare.

Simpla pornire a încălzirii în anumite momente ne asigură suficientă căldură pentru încălzirea locuinţei şi economiseşte energia - ADEVĂRAT.
Încălzirea locuinţei când nu suntem prezenţi este o risipă inutilă de energie. Pentru a avea o casă caldă şi o economie de energie sporită tot ce trebuie să facem este să setăm termostatul pentru pornirea încălzirii cu circa o oră înainte de a ajunge acasă. Ca urmare, recomandăm procurarea unei unităţi de control pentru termoreglare optimizând funcţionarea sistemului, cum ar fi termostatele de cameră programabile de la Ariston, ce vă permit să realizaţi confortul termic dorit reducând simultan consumul de energie şi emisiile de CO2.

O pompă de căldură este electrică, şi astfel este un sistem de încălzire mai scump - FALS.
O pompă de căldură foloseşte energia electrică pentru a ""transfera"" căldură in mediul exterior la interior. Este un proces foarte eficient: în medie, 1 kW de putere intrată corespunde unei ieşiri de putere de circa 3,5 kW. Ca urmare este un produs foarte eficient şi eficace.

Formular
Contact

TELCO GROUP SPA SA

www.telco.srl


Telefon Andreea :

Manager vănzări

0767.321.818